Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Politika

14.08.2023
2031

AVRAMOVIĆ: OTVORENO PISMO GOSPODINU JOKIĆU. PREDSJEDNIKU OPŠTINE KOTOR

Prenosimo u cjelosti Otvoreno pismo gospodinu Jokiću, predsjedniku Opštine Kotor, koje je našoj redakciji uputio predsjednik Odborničkog kluba DPS-a Kotor, Željko Avramović.

Uvaženi gospodine Jokiću,

Koristim priliku da Vam čestitam što je za vrijeme Vašeg drugog mandata predsjednika Opštine otvorena žičara Kotor – Lovćen. U Vašem zanosu oduševljenja i zahvaljivanja predsjedniku 43. Vlade, koji je izgubio povjerenje već više od godinu dana, i bivšem apostolskom ministru Milatoviću, zaboravljate ili svjesno izbjegavate da date cijelu hronologiju događaja.

Davne 2000. godine Opština Kotor je u svojim strateškim dokumentima predvidjela potrebu izgradnje pomenute žičare. U tu svrhu, današnja polazna stanica je predviđena urbanističkim planovima. Dakle, ideja je nekih ljudi koji su imali viziju razvoja Kotora. Od tada, pa do dolaska Vas na predsjedničko mjesto, prošlo je, slažemo se, puno vremena. Ali svi Vaši prethodnici su brižno čuvali tu lokaciju. U proteklom periodu Vaši prethodnici su bili suočeni sa raznim izazovima. Kako sačuvati građanski mir, sačuvat zemlju od NATO bombardovanja, vratiti  Crnu  Goru u porodicu evropskih država. To se i ostvarilo istorijske 2006. godine bez  ispaljenog metka. Na ta dostignuća moramo sa pravom uvijek podsjećati.

Ideja prethodnika je bila da Opština bude suvlasnik žičare i da ona ne završava na Kuku, već da to bude samo međustanica na putu do Ivanovih korita i na kraju da dođe na Cetinje. Ta ideja je razrađivana sa više aspekata, ali nije bila povoljna ni ekonomska ni politička situacija za njenu realizaciju.

Ipak, 2019. godine Vlada gospodina Duška Markovića je raspisala javni poziv i odabrala kredibilnog ponuđača Leitner. Ovo su činjenice, gospodine Jokiću, koje ne smijete zanemariti ni preskakati. Ne zbog političkog stava, već zbog istine i činjenica.

 Željko Avramović

 Predsjednik odborničkog kluba DPS

Podijeli na: