Politika

10.03.2021
335

ĐUKANOVIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI RAFETA HUSOVIĆA, TELEGRAMI I SA DRUGIH ADRESA

Povodom smrti Rafeta Husovića, izraze saučešća uputio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

„Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg dragog supruga, roditelja, sina i brata Rafeta Husovića, jednog od naših najistaknutijih i najcjenjenijih političara, ranijeg uspješnog ministra i potpredsjednika Vlade, mog dugogodišnjeg saradnika i prijatelja.
Kao lider Bošnjačke stranke davao je izuzetan doprinos očuvanju mira i multietničkog sklada u Crnoj Gori u teškim vremenima, i sa svojim sunarodnicima dao poseban pečat obnovi njene nezavisnosti, a kasnije obavljajući odgovorne državne poslove razvoju naše zemlje i realizaciji strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva.
Pamtićemo ga po ljudskoj dobroti i plemenitosti, jednako kao po političkoj dosljednosti i postojanosti, i odanosti svojoj državi. Vi ste prerano izgubili uzornog supruga i nježnog roditelja, divnog sina i brata, a Crna Gora jednog od svojih viđenijih ljudi novijeg doba.
Želim da Vas uvjerim da u svojoj tuzi nijeste sami.
Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća“ – navodi se u tekstu telegrama koji je je proslijeđen iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.


Telegrame saučešća su uputili i iz Privredne komore Crne Gore, Liberalne partije, Demos-a, Hrvatske građanske inicijative, Hrvatskog nacionalnog vijeća,kao i Socijalisti Crne Gore.
 

Podijeli na: