Kultura

24.03.2020
135

VIRTUELNO OTVARANJE TRADICIONALNE IZLOŽBE ULUCG

U okviru kampanje „Živimo kulturu #ostanidoma“, koju je Ministarstvo kulture pokrenulo sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće, večeras u 20 časova na YouTube kanalu Ministarstva kulture biće upriličeno virtuelno otvaranje 75.

Tradicionalne izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

U saradnji sa Ministarstvom kulture, Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore odlučilo se na virtuelnu prezentaciju postavke poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, a u cilju prevencije od virusa COVID-19.

Izložba ove godine obuhvata djela 102 umjetnika, članova ULUCG, a imajuću u vidu njen dug kontinuitet i brojnost izlagača, spada u red najznačajnijih likovnih smotri u našoj zemlji.

Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo kulture Crne Gore, a generalni sponzor Plantaže d.o.o.

S obzirom na aktuelne okolnosti, u organizaciji ovogodišnje postavke posebnu zahvalnost upućujemo firmi „3D Montenegro“, ali i muzičarima, Milošu Boškoviću i Nedeljku Pejoviću, koji će večeras uveličati virtuelno otvaranje izložbe. Ministarstvo kulture

 

Podijeli na: