Kultura

10.02.2020
94

UMJETNIČKI SAVJET OJU MUZEJI KOTOR IZDVOJIO ŠEST IZLOŽBI

Umjetnički savjet OJU „Muzeji“ Kotor je na sjednici održanoj 4. februara 2020. godine razmatrao 10 prijava prispjelih na dvomjesečni javni konkurs za izlaganje u Galeriji solidarnosti i Crkvi Svetog Pavla u sezoni 2020. godine koji je okončan 26. januara.

Savjet kojim je predsjedavala istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković, a koji su činili likovni umjetnik Luka Lagator i istoričarke umjetnosti Marija Mihaliček, Radojka Abramović i Aleksandra Simeunović, izdvojio je 6 ponuđenih izložbi kojima će se kroz različite vizuelne medije prezentovati stvaralaštvo više umjetnika/ca iz zemlje i inostranstva, a koji će se crnogorskoj javnosti predstaviti kao umjetničke individualnosti jasno definisanog poetskog profila.

Likovni umjetnici/e koji će izlagati u navedenim izložbenim prostorima tokom tekuće godine su: Cvetka Hojnik (Lendava, Slovenija), Zlatko Vujović (Cetinje, Crna Gora), Ivan Stanković (Cetinje, Crna Gora), Francesco Melchionda (Italija), Luca Barlocci (Italija), Vladan Ranđelović (Niš, Srbija) i Simon Vučković (Kotor, Crna Gora).

 (PR služba OJU „Muzeji”)

 

Podijeli na: