Kultura

14.04.2021
449

RADULOVIĆ ZA RADIO KOTOR NAJAVLJUJE: TOKOM OVOG MJESECA IZLOŽBA KULTURNOG CENTRA GRADA KRKA-TERCE JADRANSKIH BRODICA, AUTORA VELEMIRA SALAMONA

Pomorski muzej Crne Gore Kotor tokom poslijednje dvije decenije posvećuje posebnu pažnju njegovanju i razvijanju aktivne međunarodne i regionalne saradnje.

Kako je za Radio Kotor podsjetio direktor Andro Radulović, muzej je član ICOM-a i Asocijacije Pomorskih muzeja Mediterana.

“Ova saradnja nam je tokom pandemijske godine veoma značajna, naročito zbog razmjene informacija i iskustava vezanih za rad ustanova kulture u kovid krizi. U saznanju smo da gotovo svi muzeji u ovom trenutku dijele slične probleme”, rekao je Radulović, najavivši za ovaj mjesec otvaranje izložbe Kulturnog centra grada Krka pod nazivom ,,Terce jadranskih brodica” autora Velimira Salamona.

“Izložba će biti postavljena u našem muzeju. Trebala je biti otvorena početkom oktobra prošle godine, ali je odložena zbog situacije sa korona virusom. Povod je 450 godina bitke kod Lepanta. Radi se o značajnom  datumu, ne samo za naš grad, već i za cijelu Evropu. Povodom ovog događaja, planirane su i druge aktivnosti kojima ćemo obilježiti sjećanje na najveću pomorsku bitku na vesla u istoriji”, zaključio je Radulović.

 

Podijeli na: