Kultura

05.03.2020
213

PREDSTAVA MATIČAR U KOTORU

Predstava “Matičar” autora Duška Premovića, a u režiji Dejana Jankovića, gostuje na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” večeras od 20 sati.

Uloge tumače pozorišni velikani: Ljiljana Dragutinović, Feđa Stojanović i Rade Miljanić.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5,00 eura biće na blagajni Kulturnog centra na dan igranja predstave (05.03.2020.g) od 10h do 12h i od 18h do 20h.

Za đake, studente i penzionere ulaznica je 2,50 eura.

Topla, komična priča o dvoje ljudi kasnih srednjih godina, koji se sreću slučajno, čekajući matičara. Započinju teme koje ih zbližavaju i njihove male živote ponovo čine smislenim i vrijednim.

Bisa je neudata i osiromašena brojnim životnim nedaćama. A Milija je otpušteni pravnik i do skora Beograđanin. Njih dvoje u svom rodnom selu rekapituliraju svoje životne prilike i šanse.

Uz međusobnu sklonost, ali i povremene sukobe, od dugog čekanja završe ispovijestima, iskrenošću i istinom uz mogućnost da se zbliže i "postanu jedno".
I Matičar se, nakon završenih privatnih poslova,  vratio sa svježe ištamanim dokumentima, a da li su im i dalje potrebni i da li ih je zatekao - saznajte u predstavi…

(Kulturni centar “Nikola Đurković”)

Podijeli na: