Kultura

28.01.2020
364

PREDSTAVA “BOKEŠKI D MOL” DANAS U KOTORU

Predstava BOKEŠKI D MOL, rađena u produkciji Centra za kulturu Tivat, biće izvedena u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, večeras od 20 sati.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5,00 eura biće na blagajni Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

Za đake, studente i penzionere ulaznica je 2,50 eura.

U predstavi igraju: Jelena V. Đukić, Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Pavle Popović, Vule Marković, Dejan Đonović, Marija Maša Labudović, Marija Đurić, Goran Slavić, Stevan Radusinović, Omar Bajramspahić.

Aktuelna tema predstave je pitanje izbora i slobode pojedinca u turbulentnim vremenima. Pitanje ljubavi i borbe za nju dato kroz istorijske, kulturološke i etičke paralele Boke Kotorske, sa melodičnim bokeškim jezikom, dali su ovoj predstavi poseban šarm. “Najveća vrijednost Bokeškog d mola je to što se poruka predstave jednako tumači bilo gdje da je igrana. To je i omogućilo predstavi dug život i desetine hiljada gledalaca pa su to bili i naši razlozi da predstavu obnovimo za sve one koji su je voljeli kao i za novu pozorišnu publiku koja je stasala u međuvremenu. Vješto napisana melodrama koja govori o ljubavi dvoje mladih-mlade Peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu”, kaže se u najavi ovog događaja.  

Podijeli na: