Kultura

14.10.2021
76

PRAVAC MUZEJ - KAMPANJA POVODOM DJEČIJE NEDJELJE UPJEŠNO REALIZOVANA

Kampanja “Pravac muzej“ kojom je Opštinska javna ustanova “Muzeji” Kotor obilježila Dječju nedjelju, planetarnu manifestaciju u slavu djeteta, uspješno je realizovana.

Kampanja, koja je podrazumijevala animiranje najmlađe publike za obilazak gradskih muzeja i galerija, privukla je veliki broj učenika osnovnih škola sa područja kotorske opštine, uključujući Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.

Kotorski osnovci bili su u prilici da posjete Muzej grada Perasta, Rimske mozaike u Risnu te Galeriju solidarnosti, Crkvu sv. Mihaila – Lapidarijum i Crkvu sv. Pavla u Starom gradu, gdje su ih kustosi upoznali sa bogatom kulturnom baštinom Kotora i Boke Kotorske.

U Galeriji solidarnosti mogli su vidjeti blago antičkih nekropola Arheološkog muzeja iz Zadra u okviru izložbe “Ispričat ću ti priču”, dok je posebnu pažnju kotorskih osnovaca privukla likovna radionica u Crkvi sv. Pavla, koju je vodila dr um. Dušica Ivetić, v. d. direktorica OJU “Muzeji” Kotor. Učesnici radionice pokazali su zavidno znanje i talenat, a najbolji radovi biće predstavljeni na izložbi koja će se organizovati povodom Dana opštine Kotor.

Pokrovitelji kampanje bili su Turistička organizacija i Opština Kotor.

 (saopštenje OJU MUZEJI)

Podijeli na: