Kultura

02.12.2019
315

POETSKO VEČE U GIMNAZIJI KOTOR

Poetsko-muzičko veče „Ima nešto u tom što me nećeš“ (stih Duška Trifunovića), povodom početka obilježavanja jubileja kotorske Gimnazije (155 godina rada), održano je u ponedjeljak 28. novembra u amfitetaru škole, a u organizaciji članova Kluba prijatelja umjetnosti. 

U jednosatnom programu, mnogobrojna publika je bila u prilici da čuje stihove pjesnika mlađe generacije, ali i već potvrđenih imena savremenog pjesništva. Odabranim pjesmama i poznatim melodijama, uz gitaru i klavir, učesnici su jezikom poezije govorili o svima bliskom osjećanju ljubavi.

Stihove su kazivali: Dušica Rovčanin, Đorđa Čolo, Milica Kašćelan, Milica Đukanović, Maja Ćatović, Marko Gojković, Lana Vukašinović, Ema Valdegg, Luka Mjesečević, Ksenija Milovanović, Stefanija Brčić, Miloš Kašćelan, Željka Zec i Ivan Kašćelan.

U muzičkom dijelu programa nastupili su: Sonja Tešović, Nikola Popović (vokal i gitara), Anastasija Nišavić, Jovana Živković (klavir i vokal), Ema Valdegg i Nikita Badikov (vokal i gitara).

Scenu na kojoj su se našli i bicikl i roleri, šeširi, okačene fotografije i oslikani plakati (među kojima je bio i poklon prošlogodišnje maturantkinje Anite Grgurević), osmislili su Doria Drašković, Ksenija Koprivica i Miloš Matković. Tehničku podršku Klubu pružio je učenik Želimir Đujić.

Andrea Marić, nekadašnja gimnazijalka i članica Kluba prijatelja umjetnosti, pridružila se na kraju večeri učesnicima i nadahnuto kazivala stihove.

U saradnji sa mladim ljubiteljima poezije i muzike, scenario za ovo poetsko-muzičko veče uradila je prof. Ljiljana Odža, rukovoditeljka Kluba prijatelja umjetnosti Gimnazije.

Podijeli na: