Kultura

17.01.2020
586

OTVORENA IZLOŽBA AKADEMSKOG SLIKARA VLADANA RANĐELOVIĆA

Izložba slika ,,Granična linija površine'' akademskog slikara Vladana Ranđelovića iz Niša , otvorena je sinoć u Gradskoj galeriji Kotor.

Ispred Gradske galerije Kotor obratila se istoričarka umjetnosti Tatjana Kriještorac koja je istakla da je ovom izložbom otvorena i  bogata izlagačka sezona 2020. godine.

,,Autor ove izložbe svojim slikama najavljuje lijepe dane i proljeće, s toga se nadam da će cijela izlagačka sezona proći radosno”, poručila je Kriještorac. 

Prisutne je pozdravio i autor izložbe akademski slikar Vladan Ranđelović.

,, Ovo je moja 40. samostalna izložba, u poljednjih godinu dana naslikao sam između 150 i 200 slika. Istražujem površinu, nastojim da pejzaž svedem na par površina ali da ne bude sama apstrakcija već da u mom radu bude prepoznatljiv. Kolorit dosta odstupa od prirode i on je moj lični pečat. Sliku radim sve dok ne zadovoljim elemente teorije i forme, primat svako zauzimaju likovni elementi”, kazao je autor. 

Podsjetimo, Vladan Ranđelović je rođen 1975. godine u Nišu. Nakon završene srednje umjetničke škole ,,Đorđe Krstić'' u Nišu, diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Nišu, u klasi profesora Himlije Ćatovića. Magistrirao je vajarstvo na istom Fakultetu. Član je ULUS-a od 2000. godine. Trenutno radi na Fakultetu likovnih umetnosti u Nišu, kao docent za predmete Crtanje i Slikanje.

Imao je 39 samostalnih i učestvovao na preko 150 kolektivnih izložbi u Srbiji i van nje. Prvi put izlaže u Kotoru.

Izložba je otorena za posjetioce do 6. februara.

Podijeli na: