Kultura

17.02.2021
557

OTVOREN KONKURS ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA U CRNOJ GORI NA TEMU ŠAPNULO MI JE MORE

U okviru VIII festivala književnosti za djecu „Male morske pjesme i priče“, JU „Narodna biblioteka Budve“ i Nevladine organizacije „Dramski studio Budva“ raspisuju Konkurs za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori, od IV do IX razreda na temu „ŠAPNULO MI JE MORE“.

Kako je za Radio Kotor danas kazala glumica, književnica i rediteljka Radmila Knežević, predsjednica Festivala književnosti za djecu „Male morske pjesme i priče“, direktorka Nevladine organizacije „Dramski studio Budva“ i ove godine očekuje veliki broj radova. “Svake godine nam pristigne od 300 do 400 dječjih radova i na tu činjenicu smo veoma ponosni. To znači da djeca u našoj zemlji vole da pišu, a nama je cilj da najprije steknu određenu književnu pismenost i da zavole knjigu koja im zaista može otvoriti mnoga vrata u životu”, rekla je Knežević.

Konkurs je otvoren do 15. marta ove godine. Pjesme i priče na temu „Šapnulo mi je more“ potrebno je slati na e-mail adresu: malemorske@gmail.com.
Uz radove je potrebno poslati: ime i prezime autora, razred, naziv i kontakt škole, grad, ime i prezime mentora.
Pobjednike očekuje nagrada „Mali/a od palube“ i direktno učešće na festivalu koji će se održati od 30. marta do 2. aprila 2021. godine u Budvi.
Detaljnije informacije mogu se dobiti putem telefona +38269560221 ili mejla: malemorske@gmail.com.
 

Podijeli na: