Kultura

10.03.2020
259

OKRUGLI STO U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA PROFESORA BIBLIOS

Udruženje profesora crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti „Biblios“ je juče u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ Kotor održalo okrugli sto na temu „Uloga i položaj predmeta Crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost u obrazovnom sistemu“.

Sastanku je prisustvovalo pet profesora iz kotorskih osnovnih škola: "Narodni heroj Savo ilić" iz Dobrote, "Nikola Đurković" iz Radanovića i "Veljko Drobnjaković" iz Risna.

Sastankom su rukovodile Nikoleta Mršulja (nastavnica u OŠ „Nikola Đurković“ u Radanovićima i članica Upravnog odbora Udruženja) i Aleksandra Sindik (nastavnica u OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ u Dobroti i članica Udruženja).

Okruglom stolu je prisustvovao i Dragan Marković, nastavnik u OŠ „Kekec“ u Sutomoru i predsjednik Udruženja „Biblios“.  Podršku i doprinos okruglom stolu dala je i profesorica i bibliotekarka Aleksandra Tomović, kao i pedagoškinja OŠ "Kekec" Nataša Radović.

Tokom sastanka razgovaralo se o pitanjima struke i savremenim izazovima u nastavi ovog predmeta, a to su upotreba savremenih metoda i oblika rada, razvoj informacione i medijske pismenosti, problem čitanja u 21. vijeku, unaprjeđenje rada Udruženja, kako Udruženje može unaprijediti profesionalni razvoj nastavnika, koja takmičenja može organizovati i sl.

Okrugli sto Udruženja „Biblios“ održan je uz nesebičnu podršku Aleksandre Tomović i Tatjane Miljenović- direktorice Kulturnog centra  „Nikola Đurković“ Kotor.

Podijeli na: