Kultura

29.12.2019
298

ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA BIBLIOTEKARA CRNE GORE

Skupština Udruženja bibliotekara Crne Gore je održana  27. 12. 2019. godine u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore ,,Đurđe Crnojević’’ na Cetinju. Brojne delegate koji su došli iz svih krajeva Crne Gore pozdravila je predsjednica Udruženja, bibliotekarska savjetnica Jasmina Bajo i čestitala svim bibliotečkim radnicima i osoblju koje obavlja bibliotečko-informacionu djelatnost 27. decembar, Dan bibliotekara Crne Gore.

Na Cetinju je 27. decembra 1952. godine formirano Društvo bibliotekara Narodne Republike Crne Gore i taj datum se obilježava kao Dan bibliotekara Crne Gore.

U prvom dijelu Skupštine održane su dvije prezentacije: rukovoditeljka Pomorske biblioteke Kotor, biliotekarska savjetnica Nataša Gobović i rukovoditeljka Gradske biblioteke Kotor, viša bibliotekarka Marija Starčević govorile su o kongresu IFLA WILC koji je održan u Atini od 24. do 30. avgusta 2019. godine, dok je viša bibliotekarka i koordinatorka za digitalizaciju u Nacionalnoj biblioteci ,,Đurđe Crnojević’’ Zorica Sjekloća govorila na temu ,,Digitalizacije vrijedne bibliotečke građe’’.

U radnom dijelu Skupštine izabrani su članovi Nadzornog odbora i Suda časti Udruženja i donesena nova odluka o članarini Udruženja.

Podijeli na: