Kultura

30.06.2020
528

ODRŽAN KONCERT MUZIKA U PARKU

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor večeras je  u Parku slobode, organizovao koncert pod nazivom „ Muzika u parku“.  

Dobrodošlicu na veče mediteranskog zvuka, melodije bokeljskih nota i svjetskih numera, pristnim je ispred Opštine Kotor poželjela Aleksandra Milić.

,,Uprkos trenutnoj globalnoj epidemiološkoj situaciji i nemogućnosti gostovanja inostranih izvođača, Kotor nastavlja da njeguje kulturne tradicije i naslijeđa. Kultura se održava društvenim djelovanjem, a stiče i čuva emocijom.

Upravo muzikom, životom kulture i njegovanjem pravih vrijednosti, prenosimo iskrene emocije i poruku grada u svijet. U skladu sa mjerama za dobrobit građana i posjetilaca, organizacijom skromnog programa Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti nastoji da organizuje lokalne manifestacije, a nastojaćemo da se održavaju i ubuduće” - kazala je Milić.

Na koncertu su nastupile kotorske klape Marineri, Maris i Incanto, VIS Škuribanda, hor Srpskog pjevačkog društva „ Jedinstvo“,  Gradski hor „ Nikola Ðurković“ i orkestar Gradske muzike Kotor. 

Svi učesnici zajedno, za kraj koncerta su izveli numeru ,,Bokeljska noć”.

Podijeli na: