Kultura

11.06.2021
35

MIR NAŠE GOSPE VLADIMIRA PEROVIĆA U CZK TIVAT

 

"Mir naše Gospe“, kratkometražni dokumentarac Vladimira Perovića, a čiji je producent Centar za kulturu Tivat, ovih dana je veoma tražen. Potvrđene su selekcije za pet novih međunarodnih festivala: 

U junu: Festival mediteranskog filma, Split; u julu: FAITO DOC, Italija; u avgustu: ASTER-FEST Strumica, Makedonija, i “SACRAE SCENE”, Ardesio, Italija; i u septembru: DOKU-Art, Bjelovar, Hrvatska.

Da podsjetimo: film prati jedan dan crkve Gospe od Škrpjela ispred Perasta, od svitanja do mraka, usred najžešće ljetne sezone. Slijed filmskih prizora bjelodano pokazuje mnogo toga što u nama stvara zabrinutost za mir i spokoj ovog pet vjekova starog svetilišta. Istovremeno, kroz sve to, oslikava se praktično i duh modernog doba: brzina, buka, površnost, taština...

Oba filma završena su 2020. godine. Polovina sredstava za „Gospu“ dobijena je na otvorenom konkursu Opštine Kotor. Uz reditelja Perovića, ekipu čine: izvršna producentkinja Jelena Božović, snimatelj Ivan Čojbašić, montažer Aleksandar Uhrin i dizajnerka zvuka Dora Filipović.

(CZK Tivat)

 

Podijeli na: