Kultura

04.10.2020
433

KRISTINI MILJENOVIĆ DRUGA I SPECIJALNA NAGRADA PUBLIKE NA TAKMIČENJU U RUMUNIJI

Mlada, talentovana i više puta nagrađivana gitaristkinja iz Kotora Kristina Miljenović, je na internacionalnom online takmičenju gitare u Rumuniji "TRANSILVANIA INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL 2020", koje je održano 30. septembra u Klužu, osvojila drugu i specijalnu nagradu publike (Grand prix).

Kristina je bila jedina iz naše zemlje koja je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju, održanom u sedam kategorija.

Takmičari su bili iz trinaest evropskih zemalja, a žiri je radio u sastavu: Denes Derzsi (Rumunija), Tudor Dragos (Rumunija), Elena Drozdova (Ukrajna), Silviu Lascan (Rumunija), Claudiu  Lobont (Rumunija), Erhan Mujka (Kosovo), Gheorghe Petrovan (Rumunija) i Katarina Wieczorek-Bibzova (Poljska).

Festival je organizovao i majstorske kurseve putem skajpa i zoom platforme. Svi takmičari su imali priliku da se prijave i svoje snimke pošalju od 24. avgusta do 13. septembra.

Kako je danas saopšteno Radio Kotoru, Kristina se prošlog mjeseca usavršavala u Tuzli, kod poznatog profesora Predraga Stankovića.

Podsjetimo, Kristina je učenica osmog razreda Osnovne škole “Njegoš” na Benovu i osmog razreda ŠOSMO “Vida Matjan. Svoj prvi solistički koncert održala je 28.avgusta  u Atrijumu Kulturnog centra ''Nikola Đurković u Kotoru, u organizaciji KotorArt-a “Luke umjetnosti”.

Nagrade joj, naglašava, puno znače i daju joj snagu za dalji rad i napredak.

 

Podijeli na: