Kultura

12.05.2020
237

KOTORART MEĐU NAJPRAĆENIJIM DRUŠTVENIM MREŽAMA U OBLASTI KULTURE


KotorArt – Aktivan doprinos kampanji #živimokulturu kroz online projekte


Proslavljajući Dan Evrope, 9. maja, KotorArt Don Brankovi dani muzike su kroz projekat Europe, Stay Strong zaokružili svoje intenzivne dvomjesečne online aktivnosti koje su sprovodili putem društvenih mreža.

U ovom periodu realizovano je nekoliko ciklusa emitovanja kvalitetnog umjetničkog sadržaja kroz direktno prenošenje koncerata iz različitih dvorana Evrope i svijeta, kao i posebno osmišljene cjeline kao što su KotorArtovci biraju, KotorArt projekcije pa do posljednjeg projekta Europe, Stay Strong. Ovi programi su ponudili i muzičke preporuke osoblja angažovanog tokom Festivala kao i uživo projekcije dokumentarnih filmova, porudžbina KotorArta tokom proteklih godina, koji u fokusu imaju važne domaće istorijske i društvene teme. Projekat Europe, Stay Strong urađen je u saradnji sa austrijskom agencijom Metamedium, kroz koji je povezano gotovo pedest muzičara sa cijelog starog kontinenta, koji u slavu dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu muzikom himne ujedninjene Evrope, Betovenove Ode radosti, ispisuju poruku važnosti jedinstva u ovim izazovnim vremenima za sve nas. 

Facebook stranica festivala KotorArt je u prethodna dva mjeseca premašila brojku od 10.000 pratilaca. Aktivnosti Facebook stranice KotorArt, kao i objave u istom periodu, dospjeli su do preko 600.000 ljudi, čime se potvrdila pozicija jedne od najaktivnijih i najviše praćenih društvenih mreža u oblasti kulture u Crnoj Gori.

U saradnji sa Ministarstvom kulture i Radio-televizijom Crne Gore, u okviru kampanje #živimokulturu emitovano je nekoliko koncerata snimljenih tokom prethodnih izdanja Festivala, na Drugom kanalu nacionalnog servisa. Među njima su bili koncerti pijaniste Nikolaja Luganskog,  violiniste Stefana Milenkovića i Crnogorskog simfonijskog orkestra, čeliste Young-Chung Cho sa Bohemijskim simfonijskim orkestrom, te koncerti Festivalskog orkestra KotorArta. 

U narednom periodu KotorArt će na svojim društvenim mrežama i dalje emitovati pojedine koncerte iz prethodnih godina a uskoro će objaviti i redukovani program za predstojeće izdanje.

PR služba Međunarodnog festivala KotorArt

pr@kotorart.me

NAPOMENA:

Međunarodni festival KotorArt, manifestacija od državnog značaja za kulturu Crne Gore, dobitnik je najprestižnije nagrade u oblasti turizma „Wild Beauty Awards“ i proglašena za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori za 2018. godinu. Svakog ljeta KotorArt okuplja impresivan broj međunarodnih umjetnika, a sa preko 200 programa (više desetina glavnih i preko stotinu pratećih) na brojnim ambijentalnim lokacijama u Kotoru i širom Boke privlači više desetina hiljada posjetilaca čime se svrstava u najposjećenije festivale ovog tipa u regionu. Međunarodni festival KotorArt 2019. godine održao se pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Ministarstva kulture Crne Gore, sa podrškom brojnih sponzora poput Luštice Bay, Coca-Cole, Porto Montenegra i mnogih drugih. Za više informacija pratite KotorArt na društvenim mrežama Facebook i Instagram @kotorart  ili posjetite www.kotorart.me 

 

Podijeli na: