Kultura

06.08.2022
193

KOTORART – POZORNICA ZA MLADE TALENTE

Serijal KotorArt talenti, značajan programski segment festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, već godinama podstiče interesovanje publike i učesnika, nudeći bogat umjetnički sadržaj. Svjesni uloge obrazovanja i podrške talentima u danima njihove umjetničke izgradnje, organizatori festivala KotorArt su istrajni u promovisanju njihovih uspjeha, i stvaranju vidljivog mjesta u koncertnim nastupima.

Rezultate svog rada, posvećenost i upornosti, KotorArt talenti su ove godine predstaviti publici koncertom na tvrdjavi Trojica gdje su nastupili mladi crnogorski muzičari koji studiraju u Austriji – Antonija Vučinović i Lorena Janković, solo pjevačice i pijanista Andrija Jovović.

U crkvi Sv. Duha u Kotoru održalo se više koncertnih večeri. Publika je imala priliku da čuje učenike ŠOSMO Vida Matjan, najbolje studente Muzičke Akademije sa Cetinja, trio Iskra, sačinjen od mladih muzičara koji studiraju u inostranstvu (Dušan Obrenović, violina, Teodora Uskoković, violončelo i Miljana Nikolić, klavir), kao i muzičare koji su bili polaznici majstorskih radionica za violinu i flautu, koje su održali renomirani umjetnici i pedagozi Stefan Milenković i Janoš Balint. 

Pred nama je i realizacija majstorske radionice za klavir koju će voditi poznati pijanista i pedagog Kemal Gekić, čiji će polaznici, takođe, održati završni koncert.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta  se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

 

Saopštenje i foto Međunarodni festival KotorArt

 

Podijeli na: