Kultura

24.07.2020
56

KOTOR ART – SERIJAL RAZGOVORA POČINJU KARADAGLIĆ I MARTINOVIĆ

Večeras (petak, 24. jul) na Pjaci od kina, sa početkom u 21 sat KotorArt otpočinje serijal razgovora sa relevantnim umjetnicima, direktorima festivala, intelektualcima, na temu uticaja virusa Korone na kulturni život, umjetnost ali i festivale, kako u našoj sredini, tako i u svijetu.

Prvi razgovor je rezervisan za dva istaknuta crnogorska umjetnika, gitaristu Miloša Karadaglića i pijanistu Ratimira Martinovića, direktora KotorArta, koji će biti i domaćin večeri. Oni će razgovarati na temu različitih doživljaja trenutne situacije i njenog uticaja na svijet muzike, o poziciji umjetnosti u Crnoj Gori u ovim okolnostima, kao i o perspektivi i i načinima prilagođavanja novoj realnosti.

Koncert mladog pijaniste Andrije Jovovića – KotorArt talenta, zakazan je za subotu 25. jul u crkvi Svetog duha sa početkom u 21.30. Koncert će biti uživo prenošen na Pjaci od kina, u partnerstvu sa kafeom Ombra, a omogućeno je i praćenje koncerta putem interneta tj. društvenih plaformi Youtube i Facebook.

Već tradicionalno, vikend na Festivalu je rezervisan za Pjacu od džeza. U subotu, 25. jula, u Amfiteatru Luštice Bay, sa početkom u 21h planiran je nastup MP trija, koji će se festivalskoj publici predstaviti i u Kotoru u nedjelju, 26. jula, na Pjaci od Kina, sa početkom u 22h. MP Trio čine poznati džez muzičari Miladin Peruničić (gitara), Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubnjevi).

Pored ovih programa, KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa programima Luke umjetnosti, koji podrazumijevaju nastupe mladih muzičara sa terasa nekoliko kotorskih palata, koji daju posebnu atmosferu Starog grada tokom festivala, kao i jutarnje koncerte „Muzika Boke“ sa barke, uz koje se zaliv već nekoliko jutara uz prve zrake sunca budio.

Ispunjava nas što u ovakvim vremenima, uprkos teškoj situaciji, stanovništvu Kotora kao i kompletnoj „online“ publici možemo podariti utjehu, nadu u skoru novu normalnost i pružiti  makar malu moralnu podršku. Trudimo se pronaći nove načine komuniciranja sa publikom kroz znakovit i kvalitetan sadržaj, istovremeno imajući odgovoran stav prema društvu, zdravlju ali i našoj struci – umjetnosti.  - istakli su iz PR službe Festivala.

PR služba Međunarodnog festivala KotorArt

pr@kotorart.me

Podijeli na: