Kultura

17.07.2020
136

KOTOR ART – KONCERT UČENIKA MUZIČKE AKADEMIJE SA CETINJA, ŠULE JOVOVIĆ TRIO NA LUŠTICI

Koncert najboljih studenata Muzičke Akademije sa Cetinja će u okviru KotorArta biti organizovan sjutra (subota 18. jul) u 21.30 u crkvi Svetog Duha.

Muzička Akademija Cetinje ove godine proslavlja jubilej, 40 godina postojanja, i na Festivalu je planiran još jedan koncert u saradnji sa profesorima ove institucije.

Ovogodišnja Pjaca od džeza predstaviće neke od najboljih džez muzičara iz Crne Gore svakog vikenda u toku trajanja festivala, u saradnji sa Lušticom Bay i festivalom Wild Beauty Art. Serijal koncerata počinje u subotu 18. jula, kada će u jedinstvenom ambijentu Luštice Bay nastupiti „Šule Jovović Trio“ koji čine džez pijanistkinja Sara Jovović, gitarista Milorad Šulet Jovović i bubnjar Martin Đorđević. Isti sastav nastupiće u Kotoru narednog dana, 19. julasa početkom u 22h, tradicionalno u nedjelju, koja je u posljednjim godinama tokom trajanja KotorArt festivala praćena zvucima džeza. Ovogodišnji kotorski koncerti su planirani na Pjaci od Kina, radi poštovanja svih bezbjednosnih mjera nadležnih službi.

Nadamo se da će situacija dozvoliti da se planirani program za prvu sedmicu festivala dogodi. Sve događaje koje organizujemo su sa malim brojem izvođača uz poštovanje mjera NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Publika u zatvorenim prostorijama je obavezna da posjeduje i nosi masku tokom čitavog događaja a razdaljina imeđu pojedinaca u publici je 2m. Za sve događaje na ovogodišnjem Festivalu ulaz je slobodan a našu publiku molimo za razumjevanje tokom ovogodišnjeg Festivala ukoliko dođe do promjena u programu. Iz ovog razloga smo upravo pristupili odgovorno prema publici, ne objavljujući kompletno planiran program već ćemo se postepeno javljati sa planiranim sedmičnim programima.

 Informacije na sedmičnom nivou, planirani kalendar kao i  interesantne intervjue sa ličnostima iz svijeta kulture, umjetnosti, diplomatije, ekonomije svi zainteresovani će moći pronaći na profilima festivala na društvenim mrežama, kao i na sajtuwww.kotorart.me 

 (Saopštenje PR službe Međunarodnog festivala KotorArt)

Podijeli na: