Kultura

23.06.2022
21

JUBILARNI REGIONALNI FESTIVAL FANTASTIČNE KNJIŽEVNOSTI REFESTICON OD 23. DO 26. JUNA U BIJELOM POLJU

Jubilarni Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON održaće se od 23. do 26. juna u Bijelom Polju.

Tokom tri festivalska dana biće realizovano više od 20 kulturnih programa, u kojima će učestvovati preko 40 književnika i stvaralaca iz cijelog regiona.

„I ove godine sve ljubitelje fantastike i fantasttične književnosti očekuje jako bogat i raznovrstan program, a s obzirom da je ovo 10. izdanje REFESTICON-a, pripremili smo i neke novine, kako bi na pravi način obilježili značajn jubilej. Svi programi će se održavati u Kući Rista Ratkovića,a biće podijeljeni u dvije sesije. Naravno, poseban akcenat je na mladima, pa će biti promovisana zbirka priča crnogorskih učenika, takođe, biće održane i brojne promocije pisaca i njihovih romana iz naše zemlje i okruženja, a zanimljivo je što će ove godine sa nama biti i veliki broj književnica koje pišu i stvaraju fantastiku. Planirana je i promocija desete tematske festivalske zbirke, predstaviće nam se i partnerski festivali iz regiona, a jedan dio programa biće posvećen fantastici iz tog nekog naučnog ugla“, naglasio je osnivač jedinog festivala fantastike u Crnoj Gori, Dragić Rabrenović

Na ovogodišnjem REFESTICON-u, večeras će biti promovisana i zbirka priča „Putovanja“, čiji su autori učenici osnovnih iz srednjih škola iz cijele Crne Gore, kao i zbirka autora iz regiona "Putnik". 

Tokom tri festivalska dana biće promovisane brojne zbirke priča, romani, naučne knjige, i partnerski festivali iz regiona, kao i dodjele nagrada, priznanja, plaketa i nagrade Zmajevo jaje i Zlatni zmaj.

 

Saopštenje Radija Bijelo Polje

Podijeli na: