Kultura

13.09.2020
767

JOVANA ŽIVKOVIĆ POBJEDNICA FESTIVALA GLAS BOKE

Festival zabavne muzike “Glas Boke” održan je večeras  ispred kafane “Dojmi”, u organizaciji Sekretarijata za kulturu sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, u saradnji sa Hrvatskom kulturnom udrugom “Stađuni od kulture”.

Ispred Opštine Kotor obratila se Ivana Mirošević koja je kazala da je ,,Glas Boke” primjer kako se sa puno ljubavi, može oteti od zaborava i ujedno njegovati manifestacija, čija je svrha očuvanje muzike našeg grada.

,, Ciljna grupa su ujedno i korisnici festivala, prateći muzičari, neafirmisani pjevači, klape, članovi žirija i gosti programa. Svi su u direktnom kreiranju kulturnog života ovoga grada.Opština Kotor će uvijek podržavati događaje poput ovog, naročito jer smatramo da mediteranska pjesma živi i da je nerazdvojiv dio svakodnevnice života našeg kraja, a to daje poseban pečat”, poručila je Mirošević.

U takmičarskom dijelu programa nastupili su : Luka Lalošević, Irina Bulajić, Kristina Valentina Radić, Milica Travar, Vjera Radulović, Danka Dragović, Dušan Duje Tadić, Doris Deković i Jovana Živković , uz muzičku pratnju grupe ,,Parapet”

Prvo mjesto osvojila je  Jovana Živković, drugo Danka Dragović, a treće Doris Deković.

Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Vjera Radulović, dok je nagrada  ,,Bokeški kantanti” dodjeljena  Dušanu Tadiću.

Stručni žiri činili su Dubravka Jovanović, Tatjana Miljenović, Vladimir Begović, Zoran Proročić i Željko Marković.

Gosti programa bili su dječja klapa “Marineri”, Andrea i Kristina Lompar i Lucija Saulačić, Dragan Buzdovan , pjesnikinja Dubravka Jovanović i klapa “Maris”.

 Voditeljka programa bila je Dolores Fabian.

Podijeli na: