Kultura

13.11.2020
353

IZLOŽBA MLADIH UKRAJINSKIH TALENATA U KOTORU

Izložba dječijih radova, mladih ukrajinskih slikara u Crnoj Gori biće otvorena u Staklenoj galeriji kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” u ponedjeljak 16. novembra sa početkom u 19 sati.

Biće izloženo 55 najboljih radova, dio selekcije Festivala ukrajinske umjenosti koji je trajao oko dva mjeseca i obuhvatio je radove mladih umjetnika iz svih djelova Ukrajine, uzrasta od pet do 21 godine.

Tu su i radovi čiji su autori djeca bez roditelja, migranti iz okupiranih teritorija, kao i djeca koja žive u graničnim područjima.

Najbolje radove odabrao je žiri sačinjen od crnogorskih umjetnika i ličnosti iz kulturnog života Crne Gore: Roman Đuranović, Mirko Dragović, Hajdana Kostić, Matan Vukčević, Snežana Burzan Vuksanović - direktorica KIC-a “Budo Tomović” magistar istorije i pedagog u JU Muzeji i galerije Podgorice Vanja Vuković, Tatjana Ilčev Miljenović-direktorica Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor kao i predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore Igor Rakčević.

Žirijem je predsjedavala Anastazija Miranović, direktorica Narodnog muzeja Crne Gore.

Izložbu će otvoriti Tatjana Miljenović, direktorica JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor.

Poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, obavezno je nošenje maski, dezinfekcija ruku i održavanje distance.

Oganizatori su: Kotorski Kulturni centar, Asocijacija za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM, STUDIORAR I Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori.

 

Podijeli na: