Kultura

06.11.2020
293

IZ ŠTAMPE IZAŠAO KATALOG ETNOGRAFSKE ZBIRKE MUZEJA GRADA PERASTA

Katalog Etnografske zbirke Muzeja grada Perasta izašao je iz štampe, saopšteno je danas Radio Kotoru iz Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor.

“Katalog je proizvod višemjesečnog stručnog angažovanja koleginica-etnološkinja, koje su istraživačkim radom i predanošću, izdejstvovale veoma bitno izdanje o kulturnom dobru u okviru etnografske zbirke u muzeju. Rađen je po zamisli ranopreminule koleginice Dragane Lalošević, dugogodišnje etnološkinje u Muzeju grada Perasta, a čiju je ideju do kraja sprovela svojim stručnim angažovanjem Danijela Đukić, etnološkinja i antropološkinja. U izradi kataloga učestvovala je i istoričarka umjetnosti Aleksandra Simeunović. Fotografije za katalog uradio je Ranko Maraš, a dizajn Zoran Đorđević”, kažu u OJU “Muzeji” Kotor.

Kvalitetno urađene fotografije i izuzetan tekst, čine kompaktnu cjelinu, koja ovom katalogu daje na značaju i vrijednosti. Upotrebljiv naučnoj i široj javnosti, kao i svim ljubiteljima kulturne baštine, dobar je primjer prezentacije kulturnog dobra koje baštine Perast i Crna Gora.
Projekat je finansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore, u sklopu Programu zaštite kulturnih dobara Crne Gore.
Ovo izdanje predstavlja još jednu od mnogobrojnih sprovedenih aktivnosti posljednjih mjeseci OJU "Muzeji" Kotor.

Podijeli na: