Kultura

07.04.2020
78

FESTIVAL KLAPA PERAST ODLOŽEN ZA SEPTEMBAR

"U nastaloj pandemiji koja nas je sve zajedno ugrozila, izazvala tragične posljedice, izolirala i donosi niz nepredvidljivih posljedica, želimo svima dobro zdravlje, strpljenja i uspješnu pojedinačnu i kolektivnu borbu protiv ove nemani.

 Pratimo objave i društvene mreže vezane za klapska (ne)događanja, nemogućnost da se klape okupe i pjesmom podijele radosti druženja, na probama, koncertima i festivalima, nadajući se da će sve proći uskoro, što je prije objektivno moguće. U takvoj situaciji smo prinuđeni privremeno odložiti naš XIX MFK Perast, planiran za 25-28. juna 2020. 

Nadamo se da će novi termin, planiran za 10-13. septembra, naići na Vašu podršku i odobravanje. Pratit ćemo situaciju i nastaviti da Vas prilozima o kulturnoj baštini klapskog pjevanja potsjećamo na zaslužne autore iz naše prošlosti. Na web portalu festivalklapaperast.com možete pratiti naše aktivnosti i obavijesti. 

KONKURSE ZA UČEŠĆE I NOVU KLAPSKU PJESMU Perast 2020. obnovićemo tokom juna mjeseca. Svakako, očekujemo da će cjelokupno društvo u međuvremenu izvojevati pobjedu nad pandemijom i da će nam predstojeće ljeto donijeti normalniji život, povratak u harmoniju klapske pjesme i tako nam omogućiti da se sretnemo i ponovo zapjevamo u Perastu", naveli su organizatori peraškog festivala.

 

Podijeli na: