Kultura

06.03.2020
542

DRAGUTINOVIĆ: POZORIŠTE JE ČUDO

Pozorišna predstava „Matičar“, koju na scenu donose renomirani dramski umjetnici Ljiljana Dragutinović, Feđa Stojanović i Rade Miljanić, autora Duška Premovića, u režiji Dejana Jankovića, izvedena je sinoć u kotorskom Centru za kulturu “Nikola Đurković”. 

Gluimci su se prethodnog dana poklonili i tivatskoj publici, a predstava donosi zanimljivu priču o susretu dva svijeta, sela i grada. Bisa i Milija, dvoje ljudi kasnih srednjih godina sreću se slučajno i čekajući matičara, započinju teme koje ih zbližavaju. Ovim komadom glumica Ljiljana Dragutinović se vraća na pozorišnu scenu nakon decenije pauze, a u intervjuu za Radio Kotor otkriva da je Premović tekst za ovu predstavu napisao odavno. „Nudio ga je glumicama, međutim, one su to odbijale, jer da ima puno teksta. Upravo to je za mene bio veliki izazov i željela sam na izvjestan način sebe u ovim godinama da provjerim. Ono što je ključno je da publika rado prihvata ovu priču i da je u potpunosti razumije. Sa kolegom Stojanovićem sam više puta radila u raznim projektima, sjajno se slažemo i razumijemo. Vjerujem da će se predstava još dugo igrati“, rekla je Dragutinović u intervjuu za Radio Kotor. 

Nagrada za životno djelo “Zlatni ćuran” uručena joj je prije dvije godine, na 48. festivalu “Dani komedije” u Jagodini. “Ova nagrada je, čini mi se, došla prerano, ali me neizmjerno obradovala. Pozorište je čudo”, rekla je Dragutinović. 

 

 

Podijeli na: