Kultura

21.11.2021
257

MARTINOVIĆ I ĐURANOVIĆ ZA PRAZNIČNO IZDANJE NEDJELJNOG RAZGOVORA: UPRKOS KORONI MUZIČKA SCENA I AUTORSKI RAD NE MIRUJU

Poznati crnogorski muzičari Dušan Duka Martinović i Kristijan Đuranović za praznično izdanje emisije “Nedjeljni razgovor” Radio Kotora kažu da je pandemija korona virusa donijela ogroman zastoj u cijeloj muzičkoj industriji, izuzev izdavaštva.

To vrijeme, otkrili su nam naši sagovornici, iskoristili su za komponovanje i stvaranje autorske muzike. U pitanju su numere koje će, napominju, sačekati neko bolje vrijeme za objavljivanje.

 “Duka je pravi primjer da je kovid izolacija u mnogima od nas, između ostalog, probudila i kreativnost. Tako je u proteklom periodu napravio šest, sedam izuzetnih gitarskih pojačala i pedala. Što se mene tiče, u vrijeme kada je većina nas kontakt sa svijetom svela na dnevne sobe i lične, komforne zone, bio sam inspirisan i odsvirao više instrumentala koji će se uskoro naći na mom drugom albumu. Takođe, nastavljam i sa radom na autorskim pjesmama za bend Light under the black mountain”, pojasnio je Đuranović, koji je i ovogodišnji dobitnik nagrade Radio Kotora za izuzetne rezultate ostvarene u ovoj godini.

“Zahvaljujem se kolektivu koji cijeni moj autorski rad. Proteklih mjeseci zajednički smo iskoristili produkciju naše medijske kuće kako bismo realizovali još jedan značajan projekat. On obuhvata pjesmu Samo hrabro i izradu muzičke podloge za informativne i autorske emisije Radio Kotora koje sam mjesecima sa velikim zadovoljstvom pripremao i odsvirao”, poručio je Đuranović.

Martinović otkriva da će kotorski sastav “Tri kvarta” koji je nastavljač nekadašnje, kultne bokeljske grupe “Muzička radionica” sa zadovoljstvom dati doprinos novom muzičkom materijalu koje ovih dana priprema poznati kotorski kompozitor, Zoran Proročić.

“Vjerujem da će Proročićeve prepoznatljive, mediteranske melodije po ko zna koji put dotaći srca publike i da ćemo svjedočiti još jednom uspješnom muzičkom projektu”, rekao je Martinović.

Prošle godine je planirao da održi solistički koncert, a povodom 50 godina od prvog benda Obodin u kojem je započeo svoj muzički put sa 13 godina.

“Korona me je za trenutak zaustavila, ali ne i potpuno spriječila da ostvarim što sam naumio. Imao sam dosta slobodnog vremena i vježbao po više sati dnevno. To mi je donijelo novu energiju i zadovoljan sam, jer sam završio neke poslove koji se tiču muzike, a koje sam dugo odlagao. I koncert će se dogoditi. Muzika daje jednu dozu pozitivne energije, koja nam je svima i te kako potrebna u ovim teškim vremenima”, poručio je Martinović.

Ovonedjeljnu emisiju “Nedjeljni razgovor” je uredila i vodila Sanja Čavor, a repriza je na programu večeras od 19.30.

 

Podijeli na: