Ekonomija

17.04.2021
286

UGOSTITELJI ZADOVOLJNI- NOVIM MJERAMA SE OMOGUĆAVA PREVAZILAŽENJE KRIZE

Novim mjerama u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, koje su danas stupile na snagu, omogućava se ugostiteljima i hotelijerima prevazilaženje aktuelne krize i izgledi za bolju pripremu ljetnje turističke sezone, kazali su iz nevladine organizacije (NVO) Ugostitelji Crne Gore.

Iz te NVO pozdravili su odluku zdravstvenih vlasti da ublaže epidemiološke mjere za sektor ugostiteljstva.

“Novim mjerama, koje od danas stupaju na snagu, koliko toliko se omogućava ugostiteljima i hotelijerima prevazilaženje aktuelne krize i izgledi za bolju pripremu ljetnje turističke sezone”, navodi se u saopštenju.

Iz te NVO kazali su da je, i pored ublažavanja mjera, sektor ugostiteljstva i dalje u teškoj ekonomskoj situaciji, zbog čega su mnogi na rubu egzistencije.

“Zato vjerujemo da će nam Vlada pomoći da kroz niz olakšica ublažimo posljedice sa kojima se suočavamo više od godinu”, navodi se u saopštenju.

Oni su napomenuli da im je u proteklih godinu konstantno bio ograničen rad, i da dosta vremena nijesu uopšte ni radili.

“Tokom tog perioda iscrpili smo sva sredstva tako da bez adekvatne pomoći i podrške države nećemo moći da na adekvatan način odgovorimo izazovima i predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni”, kaže se u saopštenju.

Iz te NVO još jednom su apelovali na sve svoje članove da poštuju epidemiološke mjere kako bi na taj način doprinijeli borbi sa virusom korona.

 

 Foto: Screenshot TVCG

Podijeli na: