Ekonomija

10.11.2020
394

UGOSTITELJI OTVARAJU OBJEKTE U ČETVRTAK

Udruženje ugostitelja Crne Gore saopštilo je da za njih mjere Nacionalnog koordinacionog tijela ne važe i najavilo otvaranje objekata u četvrtak na nivou cijele države.
Ugostitelji navode da ih NKT ignoriše.
"Iako smo se kao ugostitelji dosljedno trudili da poštujemo sve predložene mjere, od danas za nas odluke NKT-a ne važe. Tim prije što nadležni državni organi i institucije ignorišu ili ne sankcionišu one koji u vjerskim objektima, na otvorenim prostorima i čak u kovid bolnicama ugrožavaju zdravlje građana. Zato smo donijeli donijeli odluku da na nivou čitave Crne Gore ignorišemo takozvane semafore i od četvrtka počinjemo normalno da radimo, u skladu sa ranijim preporukama za koje mislimo da su logične", navodi se u saopštenju Udruženja ugostitelja.
Naveli su da će objekti raditi do 22 sati, za stolom će moći da budu maksimalno 4 osobe i u bašti i unutra sa razmakom između stolova od 2 metra..
Ugostitelji poručuju da je to jedini način da sačuvaju svoju egzistenciju i obezbijede egzistenciju svojim porodicama.
Takođe, navode da su na današnjem prijemu kod predsjednika Skupštine Alekse Bečića upoznali predsjednika parlamenta sa kompleksnom situacijom u kojoj se ugostitelji nalaze uslijed pandemije, te se saglasili da nadležni državni organi prilikom donošenja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa treba da imaju u vidu i potrebu očuvanja privrede, a posebno najpogođenijih sektora poput ugostiteljstva.
 
(Izvor-RTCG)

Foto: rtcg.me - Sa protesta ugostitelja u Podgorici 
 

Podijeli na: