Ekonomija

28.11.2020
879

SESTAK: AUTENTIČNOST UZ KREATIVNOST NAJTRAŽENIJA OSOBINA NA TRŽIŠTU RADA

Treća u nizu od četiri radionice pod nazivom "Preduzetništvo sa svrhom" održaće se danas od 10 do 13 sati u coworking prostoru "KOwork" u Starom gradu u Kotoru.
Radionicu pod nazivom "Od autentičnosti do preduzetništva" vodiće mlada psihološkinja iz Kotora Kristina Sestak, koja je i autor bloga "Lutajući psiholog".
Tema radionice jeste OD SEBE DO LIČNOG BRENDA, OD AUTENTIČNOSTI DO PREDUZETNIŠTVA.
“Cilj radionice je zasnovan na tome kako možemo iskoristiti naše osobenosti: vrline i mane pri izgradnji ličnog brenda, bilo da je u pitanju porodični biznis ili neki samostalni poput fotografa, turističkog vodiča, itd. Autentičnost jeste ona osobenost, ono što osoba jeste u dubini svega onoga kada se maknu svi ovi uslovi i stvari kojima smo naučeni tokom procesa socijalizacije. To su one istinke vrijednosti, ono do čega je osobi stalo i što čine onaj bazični karakter i vrijednosti naše osobenosti” – kaže Sestak.
Na radionici će, navodi Sestak, biti riječi o autentičnosti – dakle, šta je to autentičnost i zbog čega je ona važna u privatnom životu.
“To ćemo raditi kroz nekoliko psiholoških tehnika koje su zasnovane na upitnicima. Sljedeća stvar koju ćemo raditi jeste zašto je autentičnost ključna za biznis. U biznisu, odnosno u preduzetništvu autentičnost se odražava i kroz emocije koje neki brend prenosi. Svi znamo da su emocije često te koje prodaju proizvode, a ne sam kvalitet proizvoda. Svaki proizvod i svaki brend mora da priča jednu priču koja je njemu svojstvena da bi se izdvojio u odnosu na konkurenciju” – priča Sestak.
Prema njenim riječima, povezanost psihologije i preduzetništva je jako velika. Preduzetništvo je, objašnjava Sestak, zasnovana na brojnim strategijama.
“Strategije su zasnovane na našem iskustvu, procesu mišljenja, razmišljanja, na uvjerenjima, stavovima, sposobnostima i resursima koje imamo. To su neke teme o kojima ćemo pričati u ovoj radionici. Ono što želimo kroz ove radionice jeste da damo polaznicima neku početnu tačku - koja su to pitanja koja mogu postaviti sebi, gdje da traže odgovore, zašto i kako da ih primjene na putu ka izgradnji sebe kao ličnosti i ličnog brenda i samog preduzetništva sa nekom svrhom, zašto je važna ta svrha i zašto je toliko ističemo. Svrha u životu je jako važna jer ona, na neki način, predstavlja našu zvijezu vodilju i to je ono zašto mi radimo nešto što radimo, zašto nam je baš toliko važno da naš proizvod ili naša usluga bude takva i takva, što je u skladu sa našom ličnošću” – ističe Sestak.
Autentičan brend, objašnjava ona, jeste brend koji stoji iza onoga što reklamira.
“Prodaje svojim kvalitetom, posvećenošću i samim tim se uz lične karakteristike samog proizvoda izdvaja u odnosu na konkurenciju.
Danas u svijetu autentičnost je ta koja se cijeni i uz kreativnost jedna je od najtraženijih osobina na tržištu rada” – zaključuje Sestak.

S obzirom na mjere NKT-a, broj polaznika radionice je ograničen, a kako kaže Sestak, sva mjesta su već popunjena.
Radionica je besplatna.

Podijeli na: