Ekonomija

16.01.2023
968

RISTIĆ: SVE VEĆI BROJ GOSTIJU SA ZAPADNOEVROPSKIH TRŽIŠTA, U PLANU SAJMOVI U TEL AVIVU, BERLINU I LONDONU

Tekst Jelena Kljajević

Foto Radio Kotor

Pored gostiju iz Srbije, Rusije i Ukrajine koji su najčešći posjetioci našeg grada bili i u prošloj godini, prema riječima direktora Turističke organizacije Kotor Jovana Ristića, primjetno je da se u posljednje vrijeme bilježi značajno veći procenat dolazaka turista sa zapadnoevropskih tržišta.

„Gosti iz Velike Britanije su na drugom ili trećem mjestu u odnosu na sve goste koji posjećuju Boku. To je, vjerujem, plod rada i saradnje sve tri turističke organizacije ali i saradnje sa agencijom „Jet2Holidays“ čiji su gosti dolazili na dubrovački aerodrom ali su usmjeravani na Boku pošto smo mi u saradnji sa ovom agencijom prošle godine radili jako dobru kampanju za britansko tržište. Ove godine je tu kampanju na sebe preuzela Nacionalna turistička organizacija pa će agencija „Jet2Holidays“ organizovati letove koji se vežu sa tivatski aerodrom. Zato očekujemo još veći porast broja gostiju sa tog tržišta“ – objašnjava Ristić. Kada je u pitanju zapadnoevropsko tržište, dodaje da se u Kotoru bilježi povećan broj gostiju iz Njemačke i iz Francuske. Takođe, povećan je, dodaje, broj turista i iz Sjedinjenih američkih država.

Kako nam je kazao Ristić, nadaju se da će u februaru turističku ponudu Kotora predstaviti u Izraelu, na Sajmu u Tel Avivu.

„U planu su i sajmovi u Berlinu i Londonu kao i regionalni roadshow koje je prepoznat kao veoma praktičan način predstavljanja naše turističke ponude u susjednim zemljama. Vjerujem da ćemo u organizaciji Nacionalne turističke organizacije i turističkih organizacija iz crnogorskih gradova imati posebne prezentacije u glavnim gradovima zemalja okruženja, u okviru kojih će Crna Gora biti predstavljena kao posebna destinacija. Dakle, to će biti posebna predstavljanja u vrijeme i na način za koji procijenimo da je najbolji. No, pregovori su u toku pa još ne možemo govoriti o preciznim datumima“ – zaključuje Ristić.

Podijeli na: