Ekonomija

14.11.2021
151

PKCG-ISKORISTITI MOGUĆNOST STARTUP-OVA, PRIJAVE DO 16. NOVEMBRA

Start1UP je inovativni program predakceleracijske podrške sa ciljem konverzije preduzetničkih ideja u uspješne startupove.

Program ima nekoliko faza realizacije tokom kojih će 11 timova proći različite module obuke.

Program podrazumijeva finansijsku, mentorsku, edukativnu kao i podršku za učešće na startup tamičenjima. Timovima će  na raspolaganju biti lokalni kao i mentori sa regionalnim i međunarodnim iskustvom. Mentori su i članovi različitih mreža i asocijacija sa širom mrežom kontakata.

Izabrani timovi će proći obuke iz domena definisanja i razvoja biznis modela, analize problema, istraživanja i analize tržišta i konkurencije, izrade osnovnog proizvoda/usluge, upravljanja finansijama i cijena koštanja, upravljanja prodajom, pitch odnosno umjetnost prezentacije, odnosi sa investitorima, zaštita prava intelektualne svojine, pravni aspekti, odnosi sa medijima i slično.

Ukupan iznos za finansiranje startup ideja je 21000€. Nagrada za pobjednički tim je 4555€ dok još pet timova dobija po 3111€.

Pored finansijskih nagrada, tu su i nagrade učešća na brojnim regionalnim i međunarodnim takmičenjima na kojima se ideje mogu predstaviti investitorima. U okviru navedenog, planirana je i posjeta i učešće na dva velika evropska startup događaja. Pored toga, biće organizovan i veliki pitching događaj.

Učesnicima će tokom i nakon završetka projekta biti obezbijeđena i podrška Preduzetničkog gnijezda, co-working prostora kao i tri inovativne laboratorije.

Program je sufinansiran od strane Ministarstva ekonomskog razvoja a realizuju ga UDG kao vodeći partner, PKCG, Uniqorn i Lund uz podršku MEBAN-Crnogorske mreže poslovnih anđela.

Prijave putem sajta: www.start1up.me (do 16.11.2021.)
Za sve informacije možete nas kontaktirati na start1up@udg.edu.me

 

(Privredna komora Crne Gore - PKCG)

 

Podijeli na: