Ekonomija

29.12.2021
115

NVO UGOSTITELJI CRNE GORE - ZATVARANJE LOKALA ĆE IMATI KATASTROFALNE POSLJEDICE NA UGOSTITELJE I ZAPOSLENE

NVO "Ugostitelji Crne Gore" neprijatno je iznenađeno mogućnošću da bi Vlada svega nekoliko dana uoči Nove godine mogla da donese odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

Ugostitelji su sada u neprijatnoj i neizvjesnoj situaciji jer su gotovo svi prodali aranžmane za doček, a zatvaranje lokala tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika je udar na sve nas koji hranimo porodice od ovog hljeba, a koje će za posljedicu imati gomilanje gubitaka, ali i smanjenje u punjenju budžeta države.

Svi smo obezbijedili i određene zalihe hrane koja će, po svemu sudeći, propasti pa se pitamo ko će nam nadomjestiti štetu.

Razočarani smo i što nadležni ni ovog puta nijesu imali sluha za nas, pa je i ovog puta izostao dijalog sa ugostiteljima, kao i mnogo puta do sada.

Sigurni smo da bi kroz zajedničke razgovore mogli doći do kompromisa u interesu svih, umjesto što nas ponovo vlast diskriminiše i samo nas zatvara kao da smo mi jedini uzrok širenja infekcije. Svjesni smo da je zdravlje na prvom mjestu, ali moramo napomenuti da niko ne može sebi dozvoliti luksuz da ne radi dvije sedmice, jer će ovo za mnoge biti veliki udar, zbog čega će morati da zatvore lokale i otpuštaju radnike. Apelujemo na Vladu da ne dozvoli zatvaranje ugostiteljskih objekata tokom praznika, ali i na nadležne da sankcionišu sve naše kolege koje ne poštuju mjere koje su na snazi, jer je povoljna epidemiološka situacija u interesu svih. Tokom praznika očekujemo veće promete, što znači i veće prihode po osnovu poreza koji se slivaju u državnu kasu od koje se finansira državna administracija, a zatvaranje će imati katastrofalne posljedice i za nas i za državu. Jos jednom pozivamo nadležne da preispitaju ovu odluku prije nego što načine katastrofalnu štetu i nama i njima.

Podijeli na: