Ekonomija

22.12.2021
79

NOVEMBARSKA POTROŠNJA NA NIVOU PROŠLOGODIŠNJE

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u novembru preuzeli ukupno 213.267.388 kWh električne energije, što je na nivou ostvarene potrošnje tokom istog perioda prethodne godine. Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 394.085 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u novembru realizovale 2.585 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 489 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom novembra priključeno 709 novih korisnika.

Prethodnog mjeseca završena je izgradnja trafostanice 10/0,4kV "Blok12“ u Budvi, za koju je izdvojeno oko 120 hiljada eura. Takođe, tokom novembra radilo se na projektu izmještanja infrastrukture u zoni rekonstrukcije magistralnog puta „Podgorica – Danilovgrad“, za šta je potrebno izdvojiti oko 600 hiljada eura. U toku su i postupci javnih nabavki za izgradnju pet trafostanica naponskog nivoa 10/0.4kV, čija je vrijednost oko 400 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno je 31 novo, elektronsko brojilo. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 337 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 420 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Služba za korporativne komunikacije

Podijeli na: