Ekonomija

22.07.2022
163

NA DANAŠNJI DAN U OPŠTINI KOTOR 8.788 GOSTIJU

Na današnji dan u kotorskoj opštini prijavljen boravak ima 8788 gostiju, što je na nivou prošle godine, a za 8% manje u odnosu na 2019.godinu, kada smo imali 9584 gosta, saopšteno je Radio Kotoru iz Turističke organizacije.

Od ovog broja u hotelskom smještaju je, kako navode, njih 1136, privatnom 7595 i hostelima 57.

“Prijavu boravka, pored punkta u Starom gradu koji radi svakoga dana i vikendom od 8h do 20h, možete izvršiti i na punktovima u Lastvi Grbaljskoj, Bigovi, Stolivu, Orahovcu, Morinju i Perastu koji su otvoreni radnim danima od 8h do 15h, te punktovima na Prčanju i u Risnu sa radnim vremenom svakog radnog dana i vikendom od 8h do 15h, dok punkt na Sv.Stasiju i dalje radi u izmijenjenom radnom vremenu od 8h do 14 i 30h.

Usljed ponovnog povećavanja broj zaraženih virusom Covid 19, koje je izraženo posljednjih dana, molimo sve građane kao i naše goste, da se pridržavaju osnovnih mjera distance i dezinfekcije ruku kad god su u mogućnosti.

Pozivamo privrednike da svoj rad prilagode važećim propisima i zakonima, naročito kada su buka, radno vrijeme i odlaganje smeća u pitanju.

Na kraju, kao i prethodne godine, molimo sve one koji se bave poslovima vezanim za turizam, ugostiteljstvo i pružanje ostalih usluga turistima, da budu dobri domaćini i da učine da naši gosti ponesu lijepe uspomene iz Crne Gore” – navodi se u saopštenju koje je potpisao v.d. direktora Jovan Ristić. 

Podijeli na: