Ekonomija

31.12.2019
343

MORSKO DOBRO: 80 HILJADA ZA UREĐENJE OBALE ISPRED BUDUĆEG AKVARIJUMA U DOBROTI

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić i direktor Instituta za biologiju mora iz Kotora Mirko Đurović potpisali su danas Sporazum o finansiranju uređenja dijela obale ispred budućeg javnog akvarijuma – saopšteno je iz Morskog dobra.

“U skladu sa Planom korišćenja sredstava, JP za upravljanje morskim dobrom opredjeljuje ukupno 80.000,00 € koje će donirati iz dva dijela, odnosno po 40.000,00 € u 2019. i 2020. godini. Sporazumom je definisano da se ova sredstva namijene za izgradnju interaktivnog parka i uređenje dijela obale u okviru budućeg akvarijumskog kompleksa u dvorištu Instituta za biologiju mora.

Nakon potpisivanja Sporazuma o donaciji, direktor Instituta Mirko Đurović je izrazio zadovoljstvo što JP za upravljanje morskim dobrom podržava rad te institucije u svim segmentima te istakao da je ova donacija ujedno potvrda dugoročne dobre saradnje i značajna podrška otvaranju prvog javnog akvarijuma u Crnoj Gori - “Bokaquarium”.

Direktor JP za upravljanje morskim dobrom Predrag Jelušić je istakao da preduzeće i Institut za biologiju mora imaju izgrađen dugogodišnji partnerski odnos kroz uspješnu realizaciju brojnih nacionalnih i međunarodnih projekata, te da će JP Morsko Dobro biti jedan od aktivnih učesnika u realizaciji projekata “Bokaquarium” koji će pored edukativnog karaktera imati važno mjesto u turističkoj ponudi opštine Kotor i cijele Crne Gore.

Otvaranje prvog javnog akvarijuma u Crnoj Gori planirano je krajem maja 2020. godine. Nosilac cjelokupnog projekta je Institut za biologiju mora iz Kotora, a pored JP za upravljanje morskim dobrom, značajnu podršku je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede i održivog razvoja i Ambasada Norveške u Crnoj Gori kao najveći donator” – saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Podijeli na: