Ekonomija

16.01.2020
386

LOKALNA UPRAVA RADI NA POBOLJŠANJU USLOVA RADA I INFRASTRUKTURE U KULTURNOM CENTRU

U proteklih šest mjeseci, dosta toga je urađeno na poboljšanju uslova rada, ali i infrastrukture u JU Kulturni centar „Nikola Đurković“. Nova uprava je postepeno krenula i sa organizacijom plana programa i rada, kako bi ova ustanova vratila stari sjaj.

Tokom prvog mjeseca 2020. godine, teku aktivne pripreme i redovne obaveze oko organizacije tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala. Planirano je da se ove godine ozbiljnije pristupi i iskoordinira sa karnevalskim grupama i školama, kako bi se i mlađa populacija upoznala sa ovim dijelom naše tradicije, a kako drugačije nego učešćem u karnevalskoj povorci.

Kvalitetna saradnja sa ambasadom Njemačke, ove godine će se dodatno poboljšati, jer je u planu održavanje nekoliko koncerata klasične muzike, a sve u čast 250 godina od rođenja velikog njemačkog kompozitora Beethoven-a. Uz podršku ambasade Njemačke, ovo će biti omaž ovom velikom jubileju.

Nastavlja se i izuzetna saradnja sa Centrom za kulturu Tivat, te se za 28. januar planira izvedba hit predstave u njihovoj produkciji „Bokeljski D-mol“. Takođe,  u planu je i produkcija lutkarske predstave „Zidanje Skadra“ i već se planira izrada lutaka, snimanje trejlera, kao i rad sa djecom na izradi plakata potrebnih za najavu iste u medijima.

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ u prethodnom periodu je aktivno radila  i na finaliziranju projekata sa kojima su konkurisali ka Ministarstvu kulture. Konkurs je završen juče, a u pitanju su sljedeći projekti: „Dramski alfabet“ - koncept mini teatarske forme, „Ređina Jelena – monodrama“, „Bokeanija- ekološko modni performans“, „Lagarije – čas o surogatu“, „Barokni vodič - Štampanje višejezičnog baroknog vodiča kroz Kotor, Dobrotu i Perast“ i „Fiorelli – misa br. 2“ projekat oživljavanja i predstavljanja široj javnosti jednog od najznačajnijih sačuvanih djela muzičke umjetnosti sa ovih prostora, saopšteno je danas Radio Kotoru iz lokalne uprave.

 

Foto (Boka News)

Podijeli na: