Ekonomija

03.05.2022
119

JAVNI POZIV ZA PROGRAM PODSTICAJNIH MJERA U TURIZMU ZA 2022.

Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je javne pozive u okviru Programa koji uključuje četiri mjere podrške radi obezbjeđivanja visokokvalitetnog turizma u skladu sa strateškim dokumentima, a svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti do 18. maja 2022. godine.

Cilj Programa kojim je opredijeljeno 400 hiljada eura je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti.

  • Mjera I odnosi se na Organizovanje manifestacija/festivala za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 140 hiljada eura.
  • Mjera II odnosi se na Unapređenje kvaliteta usluga i ponude u kampovima za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 50 hiljada eura.
  • Mjera III odnosi se na Unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 60 hiljada eura.
  • Mjera IV odnosi se na Razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 150 hiljada eura

Sve informacije u vezi sa načinom prijave, potencijalnim korisnicima, ali i uslovima pod kojima će mjere biti realizovane možete pronaći na linku https://www.gov.me/clanak/javni-pozivi-za-programe-podsticajnih-mjera-u-oblasti-turizma-za-2022-godinu

 (Ministarstvo ekonomskog razvoja)

Podijeli na: