Ekonomija

10.06.2022
207

ELEKTROPRIVREDA CG - PROSJEČAN RAČUN ZA MAJ 2022

Domaćinstva su u maju 2022. godine potrošila 90.821.233 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u aprilu, a u odnosu na maj 2021-e potrošnja je veća za 3,38 odsto.

Prosječan majski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 25,61 eura. Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 17,50 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 29,17 eura.

Čak 69,8 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 19,1 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 9,5 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,6 odsto kupaca.

Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 43,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 164.762 kupaca.

Podsječamo da je u toku deseti ciklus akcije "Podijelimo teret", namijenjen svim kupcima, koji pripadaju grupi potrošnje "Domaćinstva", a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju. Akcija ''Podijelimo teret 10''  traje do 31. avgusta. U tom periodu, sva domaćinstva kojima ističu  Sporazumi  iz akcije ''Podijelimo teret 8'', kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima:

  • otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura,
  • izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje Sporazum,
  • obustava obračuna zatezne kamate.

Maksimalan broj rata na koji se može potpisati Sporazum  je 22. Takođe, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže  imaju pravo da se priključe akciji, a uz navedene neophodne uslove moraju da plate i troškove priključenja.

Za potrošače centralnog regiona, napominjemo da se sada ugovori za akciju Podijelimo teret 10 mogu potpisati i u poslovnicama u Danilovgradu i Tuzima, kao i na punktovima u tržnim centrima Delta City i Mall of Montenegro u Podgorici.

Sve informacije potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj call centra 19100, na web adresi www.epcg.com, fejsbuk i Instagram profile EPCG, kao i na informativno-naplatnim punktovima u svim gradovima u Crnoj Gori.

ELEKTROPRIVREDA CRNE GORE

Podijeli na: