Ekonomija

09.05.2022
157

DO GLAVNE SEZONE NA BEDEMIMA VIŠE INFORMATIVE UZ OZNAKE UPOZORENJA; ULAZNICA 8 EUR

Direktor TO Kotor Jovan Ristić kazao je za Radio Kotor da se prije glavne turističke sezone očekuje detaljnije obilježavanje lokacija za obilazak cijelog pojasa kotorskih bedema, uz postavljanje oznaka upozorenja. 

“Posjeta je zadovoljavajuća.Cijena ulaznice je i ove godine osam eura. Bilo je određenih investicija na samim punktovima za naplatu, tehničkog unapređivanja njihovog poslovanja. Takođe, bilo je i određenih intervencija na samim bedemima, na mjestima opredijeljenim za šetnju, pa su predsezonu dočekali u solidnom stanju. Odrađeno je i detaljno čišćenje”, kazao je Ristić.

 TO Kotor dobija 10 % od prodatih ulaznica, a ukupan prihod od naplate za posjetu bedema u prošloj godini iznosio je 473.502 eura. 

“Na nedjeljnom nivou kontrolišemo čistoću bedema, odlaganje smeća, određena urušavanja ili eventualno neke intervencije koje su potrebne i to dostavljamo kolegama iz Komunalnog i Direkcije, koji brzo reaguju, a nadamo se da će i to biti unaprijeđeno u narednom periodu”, kazao je Ristić. 

Podsjećamo, rekonstrukcija i sanacija kotorskih bedema planirana je i državnim budžetom, a preko Uprave za javne radove. 

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora predlogom programa rada za 2022. godinu planirala je sredstva za geodetsko snimanje i izradu 3D modela kompletnih bedema, kako bi se bolje sagledalo postojeće stanje nepristupačnih djelova. 

Naplata ulaznica za obilazak  gradskih bedema i tvrđavu San Đovani počela je u martu, a fortifikacija se može obilaziti u terminu od 8 do 16 sati.

Predrag Nikolić

Podijeli na: