Ekonomija

01.07.2020
448

APRCOVIĆ ZA RTCG: KOTOR ĆE OPET IMATI POZITIVNE TURISTIČKE REZULTATE

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović rekao je da očekuje da će u bliskoj budućnosti veliki broj turista ponovo doći Kotor. Opština je, kaže prvi čovjek grada, uprkos lošoj sezoni, likvidna, a plate nikad nijesu bile upitne.

"Dali smo podsticaj privrednicima. Nećemo imati prihode od bedema koje smo planirali na milion i 800, ali ja se ne bojim za ovu opštinu jer vjerujem da ćemo vrlo brzo doći do toga da opet brojimo one pozitivne turističke rezultate koji će nas dovesti do situacije da zaboravimo vrijeme koje će biti vrlo brzo iza nas", kazao je Aprcović. 

On je u Jutarnjem programu TVCG koji je dijelom realizovan iz Kotora rekao da epidemiološka situacija, i globalno, i na nivou Crne Gore, nije baš najbolja, ali da očekuje da će u bliskoj budućnosti imati veliki broj turista koji će željeti da posjete jedan od najljepših gradova na svijetu.

Aprcović je rekao da se u toj lokalnoj samoupravi nijesu zaustavili sa investicijama.

"Želja nam je bila da kroz neke investicione aktivnosti pripremimo grad za taj budući period, jer se negdje duboko nadam da ćemo vrlo imati izlaz iz ove situacije sa kojom se suočava cijeli svijet", rekao je Aprcović.

Kazao je da se nada da će Kotoranima i turistima 13. jula u podne biti predat na upotrebu pothodnik, čija je izgradnja u toku.

"Sasvim je realno očekivati da simbolično pustimo u rad pothodnik 13. jula u podne", kazao je Aprcović.

Govoreći o zatvorenom bazenu čija je rekonstrukcija u toku, Aprcović je rekao da se nada da će vaterpolo bazen "Nikša Bućin" biti završen do 26. avgusta.

Direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoran Mrdak rekao je da je projekat pothodnika jedinstven u regionu, jer jednim svojim dijelom prolazi ispod mora.

Ulaz u pothodnik je kod Lučke kapetanije, dok je izlaz preko rive, kod gradskih vrata.

Podijeli na: