Ekonomija

11.05.2020
127

ŠTILET: NA PROSTORU VRANOVIĆA, POBRĐA I LJEŠEVIĆA ZAŽIVJELA GAZDINSTVA

Predsjednik MZ Vranovići Dejan Štilet kazao je za Radio Kotor da su brojna domaćinstva obnovila radove u poljoprivredi i stočarstvu što je, kako navodi, ona dobra strana pandemije COVID-a 19. 

U nadležnosti ove MZ u Grblju su i naselja Pobrđe i Lješevići, gdje statistički podaci govore da je samo 10 % stanovništva prethodno napustilo svoja domaćinstva. 

„U ovom dijelu opštine stanovništo se bavi i turizmom, ali je za sada nezahvalno prognozirati kakva će biti sezona, obzirom na pomenute okolnosti. Kada je riječ o aktuelnim radovima u nadležnosti Opštine i Direkcije za uređenje i izgradnju, trenutno su stopirani, osim onih urgentnih, svakodnevnih. Ipak, u cijeloj priči je najvažnije da ovdje, kao i u cijeloj kotorskoj opštini, nema slučajeva korone, što je velika sreća, jer je zdravlje najbitnije“, navodi Štilet. 

Dodaje da je za ovaj „bogomdani kraj za bavljenje poljoprivredom i seoskim turizmom“, od velikog značaja aktuelno popuštanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, te da bi od sezone „nešto ipak moglo i biti u julu i avgustu“. 

„Očekujemo da uskoro počne rad preduzeća, restorana, kafića...Takođe se nadamo i da će Opština krenuti u realizaciju onoga što nam je takođe veoma važno, a to su prostorije MZ gdje bi se okupljali, glasali, održavali kontakte i sastanke“, kazao je Štilet.

Podijeli na: