Ekonomija

28.04.2021
297

ŠEVALJEVIĆ: MASOVNA VAKCINACIJA ZA ZDRAVLJE I EKONOMSKI OPORAVAK

Potpredsjednik opštine Kotor Nebojša Ševaljević je kazao za Radio Kotor da masovna vakcinacija, pored zdravstvene dimenzije, ide u prilog i ekonomskom oporavku, kao i da se prilikom izrade budžeta za 2021. razmatrala i uspješnost ovogodišnje sezone, koja bi kroz prizmu turističkog prihoda trebalo da bude uspješnija za 40% u odnosu na prethodnu godinu. 

“Iako je jako teško bilo planirati u ovakvim uslovima, kada smo pripremali budžet za 2021. razmišljali smo i o procentu uspješnosti sezone. Konstatovano je da ona može biti manje ili više uspješna, ali i da dosta zavisi od nas i našeg poštovanja mjera i masovne vakcinacije. U odnosu na 2020. planirali smo rast turističkog prihoda od oko 40%. Smatram da je to bila dosta ralna prognoza, iako sada vidim da se taj procenat čak podiže i da ima i prilično optimističnijih. Ide se čak i do nekih 60-65%. Ipak, mislim da bi trebali biti oprezniji”, kazao je Ševaljević u emisiji “032” (21. 04.) 

Kotor je, dodaje, specifičan iz više razloga. 

“Dobrim dijelom orjentisan na kruziung turizam koji se, kao što vidimo, jako teško i sporo oporavlja, tako da sam više za pomenutu „oprezniju“ prognozu”, rekao je Ševaljević. 

On je pozvao građane da se masovno vakcinišu protiv korona virusa. 

“Korona jeste zdravstveni problem, ali će masovna vakcinacija pomoći da riješimo i onaj veliki ekonomski. Ukoliko se ne budemo masovno vakcinisali i ukoliko ne budemo bezbjedna destinacija, onda možemo dovesti u pitanje glavnu turističku sezonu, a dobro znamo što nam ona znači za oporavak od krize”, poručio je Ševaljević.

Podijeli na: