Društvo

20.05.2020
656

ZAPOSLENI U GRABOVCU I PRAZNIČNO SA KORISNICIMA

Zaposleni u JU Dom starih Grabovac, jednoglasno su odlučili da i 21. maj dočekaju sa korisnicima, zbog kojih su i dobrovoljno pristali na izolaciju u kojoj se nalaze od 17. aprila, a sve kako bi sačuvali zdravlje i živote korisnika.

Direktor Srđan Dragomanović za Pobjedu kaže da upravo 21. maj više nego i jedan datum u savremenoj istoriji Crne Gore oslikava slogu, snagu i ponos što je svo vrijeme držalo i vodilo sve zaposlene da istraju odvojeni od svojih porodica, a zarad jedinog cilja, sačuvati korisnike.

“Ponosan sam na sve zaposlene koji su podnijeli žrtvu, vrijednu dubokog naklona svih insttitucija u sistemu socijalne i zdravstvene zaštite. Nadam se da će sve instutucije sistema socijalne i zdravstvene zaštite Crne Gore cijeniti žrtvu zaposlenih u Grabovcu, koji su još jednom dokazali da naša maksima. - korisnik na prvom mjestu, nije prazno slovo na papiru” - kaže Dragomanović.

On je čestitao svim instuticijama sistema javnog zdravlja i Vladi Crne Gore, što su uspjeli da zaštite najsvetije, a to su zdravlje i životi svih građana Crne Gore. Posebnu zahvalnost ima za svoje zaposlene koji su u izolaciji od 17. aprila, čije porodice jedino znaju koliku su žrtvu podnijeli. Zahvalio je i predsjedniku Opštine Kotor Željku Aprcoviću koji im je kako ističe, svo vrijeme izolacije, bio podrška u svakom smislu, kao i Vojsci CG na podršci i profesionalnosti.

“Ovo što je Crna Gora pokazala u domenu je naučne fantastike, jer je još jednom dokazala da čojstvo i empatija predstavljaju karakterne osobine svih njeniih građana, a poštovanje i briga o starim ljudima genetski kod koji se prenosi s koljena na koljeno. Crna Gora je dobila nove heroje i od danas pa u vijek vjekova imena svih zaposlenih u Grabovcu se moraju izgovarati sa posebnim poštovanjem” - zaključio je Dragomanović.

U iščekivanju sjutrašnjeg dana 21. maja, kada će se konačno vratiti svojim porodicama, zaposleni u ovoj ustanovi su napravili i predivne fotografije koje više od bilo kojih riječi, oslikavaju njihovu slogu, zajedništvo, snagu, ponos i divljenje. (Dom starih Grabovac Risan)

 

Podijeli na: