Društvo

14.10.2021
115

VUČINOVIĆ: POJAČANE AKTIVNOSTI KONTROLE KOMUNALNOG REDA U OBLASTI TRANSPORTA I NELEGALNOG DEPONOVANJA GRAĐEVINSKOG OTPADA

Pojačane aktivnosti Komunalne policije tokom ovih dana odnose se na kontrolu komunalnog reda u oblasti transporta tereta prevoznika koji obavljaju prevoz pijeska i kamena.

„Razlog je što smo prethodno zabilježili nekoliko slučajeva devastiranja kolovozne trake na dijelu saobraćajnice Risan – Kotor usljed prosipanja kamenja i pijeska, a sve to predstavlja opasnost po učesnike u saobraćaju i zato je pojačana kontrola jako važna“ – kaže za Radio Kotor načelnik Komunalne policije Zoran Vučinović. On navodi da su u saradnji sa Službom za inspekcijske poslove pojačane i aktivnosti kontrole nelegalnog deponovanja građevinskog otpada na široj teritoriji opštine.

„Najugroženiji su po ovom pitanju Grbalj odnosno Kavačko Polje i dio Ledenica tj zaleđa Risna. Posao nam je, kada je ova problematika u pitanju, jako težak jer ne možemo postići adekvatne rezultate s obzirom da ne postoji deponija građevinskog otpada na području naše opštine“ – navodi Vučinović koji dodaje da je veliki broj onih koji ne poštuju pravila odlaganja otpada.

U vrijeme pandemije korona virusa Komunalna policija kontroliše i poštovanje mjera od strane turista koji ulaze u Stari grad.

„Upozoravamo one koji ne poštuju pravila odnosno ne održavaju propisano odstojanje i ne nose maske ali ih i upoznajemo sa pravilima koja su trenutno kod nas na snazi. Situacija u vezi sa pandemijom u Kotoru je, mogli bismo reći, u ovom periodu stabilna. Ipak, prilika je da još jednom apelujem na sve građane koji to nisu uradili da se vakcinišu kako bismo izbjegli novi talas pandemije tokom jeseni i sačuvali sopstveno i zdravlje osoba sa kojima smo u kontaktu“ – zaključuje Vučinović za Radio Kotor.

 

Podijeli na: