Društvo

25.03.2020
65

VETERINARSKA KOMORA CRNE GORE PODRŽAVA MJERE VLADE CRNE GORE U BORBI PROTIV ŠIRENJA ZARAZE NOVIM KORONAVIRUSOM, COVID-19

Veterinarska komora Crne Gore, na čelu sa predsjednikom dr Ratkom Ralevićem, u potpunosti podržava vanredne mjere Vlade, koje za cilj imaju zaštitu građana i države od širenja novog koronavirusa, COVID-19. 

Veterinarska komora Crne Gore cijeneći aktuelni trenutak u globalnoj borbi protiv pandemija koronavirusa, Nacionalnom koordinacionom tijelu stavlja na raspolaganje sposobnost i znanje veterinara, kao i njihove ambulante. 

Veterinari su organizovali 24-časovno dežurstvo, te stoga molimo držaoce životinja da preglede zakazuju, kako bi se izbjegla gužva i obezbijedila preporučena socijalna distanca od 2m.

Takođe, naši veterinari nastaviće kontinuiran rad na terenu, pri čemu će obavezno nositi zaštitnu opremu.Na osnovu istrazivanja OIE ne postoji opasnost da se zaraza prenese od životinja.

Veterinarska komora Crne Gore, u saradnji sa Upravom za bezbjednost hrane veterinu i fito sanitarne poslove i Nacionalnim kordinacionim tijelom, obezbjedit će određeni broj zaštitnih maski, obzirom da ih nije moguće nabaviti na tržištu.

Veterinarsko osoblje je u stalnom kontaktu sa strankama, vlasnicima životinja, kako u ambulantama tako i na terenu te moraju zaštititi svoje zaposlene u skladu sa preporukama. Veterinarska komora će o tome blagovremeno obavjestit Veterinarske ambulante i napravit plan raspodjele na osnovu broja zaposlenih. Poštujmo preporuke, ostanimo doma. (Veterinarska komora Crne Gore)

Podijeli na: