Društvo

16.04.2021
319

TUJKOVIĆ: ZAMIJENITI DOTRAJALU VODOVODNU MREŽU U GORNJEM GRBLJU

Dotrajalu  vodovodnu mrežu iz 60-ih godina prošlog vijeka na području Gornjeg Grblja potrebno je zamijeniti kako bi se u grbaljskim selima konačno riješio višedecenijski problem vodosnabijevanja. To je konstatovano na jučerašnjem sastanku DOO “Vodovod i kanalizacija” Kotor i Savjeta MZ Gornji Grbalj.

Takođe, kaže predsjednik Savjeta Radosav Tujković, treba rješiti pitanja grbaljskih izvorišta odakle se snadbijevaju vodom stanovnici Kotora i Grblja.

On podsjeća da je u prethodnom periodu Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora asfaltirala dionicu puta u Donjoj Sutvari kao i proširila i asfaltirala most kod crkve Sv. Jovana u Dubu.

“DOO Komunalno Kotor je na zahtjev Mjesne zajednice (MZ) Gornji Grbalj postavilo mobilno reciklažno dvorište na lokaciji kamenoloma u Nalježićima. Dugujemo zahvalnost direktoru Milanu Popoviću što je prepoznao potrebu MZ za reciklažom i u kratkom roku postavio reciklažno dvorište za mještane Gornjeg Grblja” – ističe Tujković.

Prema njegovim riječima, korišćenje reciklažnog dvorišta karakteriše praktičnost odlaganja i ekonomičnost prikupljanja svih vrsta otpada, te štiti životnu sredinu za sve građanke i građane kako Kotora, tako i cijele Crne Gore.

On navodi da se mjere za suzbijanje širenja koronavirusa poštuju u Gornjem Grblju.

“Socijalna distanca i nošenje zaštitnih maski je obaveza svakog pojedinca pa još jednom apelujem da se tih mjera pridržavamo” – poručuje Tujković.

Tujković kaže da su počele pripreme za turističku sezonu u Gornjem Grblju. Kako navodi, mještani se mahom bave poljoprivredom. “Gornji Grbalj ima veliki potencijal za agroturizam koji je sve popularniji u svijetu. Sve više se ljudi okreću poljoprivredi i zdravoj hrani što je najviše pokazala situacija sa pandemijom koronavirusa” – ističe Tujković.

 

 

Podijeli na: