Društvo

13.05.2022
288

TEKSTOVI NOVINARKI RADIO KOTORA NA MEDIJSKOM FESTIVALU PRIME KOJI SLAVI MEĐUNARODNI DAN SUŽIVOTA U MIRU

Tekstovi novinarki Radio Kotora Sanje Čavor i Jelene Kljajević koji su na temu položaja manjinskih zajednica u Crnoj Gori objavljeni na našem portalu www.radiokotor.info, biće predstavljeni na Medijskom festivalu PRIME - sjutra (subota 14. maj) u Crnogorskoj kinoteci u Podgorici.

Novinarski članak Sanje Čavor pod nazivom VULIĆ ZA MULTIKULTURU RADIO KOTORA: UVAŽAVANJE RAZLIČITOSTI U CRNOJ GORI MORA BITI PODJEDNAKO SNAŽNO I ISKRENO NA SVIM NIVOIMA možete pročitati na sljedećem linku -https://radiokotor.info/clanak/drustvo/vuli%C4%86-za-multikulturu-radio-kotora:-uva%C5%BDavanje-razli%C4%8Citosti-u-crnoj-gori-mora-biti-podjednako-sna%C5%BDno-i-iskreno-na-svim-nivoima/0).

Tekst Jelene Kljajević čiji je naslov SOCIJALNI POLOŽAJ ROMA TEŽAK, NAJČEŠĆE PATE OD HRONIČNIH OBOLJENJA, ALI SE NJIHOVA SVIJEST NA POLJU ZDRAVLJA I OBRAZOVANJA MIJENJA NA BOLJE možete pročitat putem linka https://radiokotor.info/clanak/drustvo/socijalni-polo%C5%BDaj-roma-te%C5%BDak,-naj%C4%8Ce%C5%A0%C4%86e-pate-od-hroni%C4%8Cnih-oboljenja,-ali-se-njihova-svijest-na-polju-zdravlja-i-obrazovanja-mijenja-na-bolje-/2)

Podsjetimo, Jelena je za pomenuti tekst dobitnica treće nagrade na Konkursu za najbolju novinarsku istraživačku priču na temu promocije tradicije, kulture i jezika Roma i Egipćana koji je organizovala Građanska alijansa. Nagrada će joj biti uručena na svečanosti koja se sjutra organizuju u Podgorici.

Projekat PRIME – Profesionalni, odgovorni i inkluzivni mediji (Professional, Responsible and Inclusive Montenegrin Media) se realizuje uz podršku Evropske komisije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Projekat partnerski sprovode produkcijska kuća Galileo production, NVO Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), NVO 35 mm, NVO Romska organizacija “Koračajte sa nama – Phiren AMENCA”, NVO LGBT Forum Progres, NVO CAZAS i Fakultet političkih nauka UCG.

PRIME festival koji slavi Međunarodni dan suživota u miru će se uz različite sadržaje među kojima su radionice i paneli u Podgorici organizovati od 14. do 16. maja.

Podijeli na: