Društvo

05.06.2020
234

SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE – EKO KAMP ZA MLADE

U znak obilježavanja 5. juna, Svjetskog dana zaštite životne sredine, NVO Naša akcija organizovala je eko-kamp za mlade na Velikoj plaži u Ulcinju.

Kamp je dio projekta “Mladi za čist Jadran” koji je finansiran kroz “Beyond plastic Med” i fondaciju Princ Albert II od Monaka.

Na kampu mladi su imali priliku da od predstavnika Javnog preduzeća Morsko dobro nauče o značaju pješčanih dina u zaštiti plaže i ovog lokalnog eko-sistema. Odrađena je i akcija čišćenja jedne dine na kojoj su se nalazili veliki nanosi plastičnog otpada, a završene su i instalacije od drvnog materijala sakupljenog sa plaže u sklopu Interreg - IPA CBC projecta "Welcome" čiji rezultati će biti objavljeni naknadno” – saopšteno je iz NVO “Naša akcija”. 

Podsjetimo, Svjetski dan zaštite životne sredine obilježava se 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

Datum 5. jun je odredila Generalna Skupština Ujedinjen Nacija jer se tog dana održala Konferencija o zaštiti životne sredine u Stokholmu 1972. godine.

Na konferenciji se okupilo 113 država.

 

Podijeli na: