Društvo

22.11.2021
410

SVEČANIM PROGRAMOM KANCELARIJA ZA PREVENCIJU BOLESTI ZAVISNOSTI DANAS PROSLAVILA 15 GODINA POSTOJANJA I RADA

U okviru programa proslave Dana opštine Kotor, danas je u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ održan program učenika polaznika radionica „15 godina Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti“.

Kako je ovom prilikom podsjetila Slađana Mijanović, kancelarija je otvorena 2006. godine i sastavni je dio Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor.

 U programu je učestvovao veliki broj učenika i učenica.

“Svaki naš program praćen je saradnjom osnovnih i srednjih škola na teritoriji naše opštine. Važno je da razvijamo redovne programe kroz osnovne škole, a kroz srednje da razvijamo prevenciju u zajednici”, objašnjava Mijanović.

Dodaje da današnji program predstavlja samo jednu od aktivnosti srednjoškolaca.

“Kroz aktivnosti osnažujemo mlade da budu kreativni i da sami osmisle jedan ovakav događaj. Imali smo obavezu da ove godine upriličimo svečanost povodom jubileja i sam program pripreman je par mjeseci. Učenici su osmislili cijeli program uz podršku nastavnika: Ivane Miljenović, Nataše Stojanović i Mladena Živkovića, kao i uz stručnu pomoć nas iz Kancelarije za prevenciju”, kaže Mijanović.

Događaju su prisustvovali Vladimir Bujišić, direktor JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor i Tatjana Kriještorac, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor.

Podijeli na: